14 Aralık 2011 Çarşamba

Samandağ biberi diyeti


Antakya'da yetişen ve kendine özgü bir acısı olan Samandağ biberi metabolizmayı çalıştırıyor ve enerji veriyor.


Yalnızca Haziran ve Temmuz aylarında Antakya - Samandağ'da yetişen bu biber, son aylarda 'Gazeteci Mesut Yar'ı zayıflatan biber' olarak popülaritesini arttırdı.

Antakyalılar, kahvaltıda ve diğer öğünlerde her zaman bu biberi yiyor. Samandağ biberi, ilk olarak ağızda yanma hissi bırakıyor. Sonrasında metabolizmayı çalıştırıyor ve enerji veriyor.

Acının yan etkisi yok

Sanıldığının aksine çok acı yemenin yan etkisi yok. Acı yemek kalbe, mide hastalıklarına ve boşaltım sistemine iyi geliyor.

Metabolizmayı hızlandırıyor ve yağları yakıyor. Diyet yapanların özellikle buna dikkat etmesi gerekiyor.

Samandağ biberini her öğünde tüketebilirsiniz. Ancak dikkat edin, çünkü bu biberi mevsimi dışında bulamazsınız. Bu durumda bulabildiğiniz başka yeşil ve acı biberleri yiyin.

Haplara dikkat

İçinde Samandağ biberi bulunduğu söylenen zayıflama haplarını sakın kullanmayın. Bu tür hapları kullanmak sağlığınız açısından son derece riskli.

Ağustos ayında güneşin etkisiyle rengi kırmızıya dönüşen Samandağ biberinin antioksidan özelliği de bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by New WP Themes